tiistai 16. joulukuuta 2008

Kanin kakkaa niskassa

Voi vitsit,
että kyllästyttää niin täysillä taas tämä jähmeä vitutus ja alakulo. On kuin mun päällä olisi paksu, inhottava likakerros, joka kutittaa ja ahdistaa ja haisee pahalta. Vaikka kävisin kuinka monta kertaa suihkussa, se ei lähde pois.

Mulla olisi ollut lääkäri maanantaina, ja kerrankin todella odotin sitä aikaa, niin eiköhän mulle tullut vatsatauti, niin etten sitten päässyt mihinkään. Nyt pitäisi sitten joku päivä muistaa, jaksaa ja ehtiä soittaa puhelinajalla lääkärille, koska se ei kuulemma koskaan soita vaikka jättää soittopyynnön...
Usein olen miettinyt, että kyllä on vaikeaa saada lääkäriä kiinni tai uutta aikaa hoitajalle, jos on joutunut perumaan. Mulla on onneksi ympärillä ihmisiä, jotka jaksaa soittaa sinne niin kauan, että tärppää, jollen itse jaksa, mutta entäs ne, joilla ei ole ketään? Kuka niitä auttaa, terveyskeskuksessakin sanotaan, että pitää soittaa hoitavalle lääkärille. Ikäänkuin mielenterveyspotilailla ei olisi riittävästi koettelemuksia jo muutenkin, ilman että lääkärin kiinni saaminen on työn ja tuskan takana.

Mutta niin, vitutusteemoina tässä viime päivinä ovat olleet:
häät ja kihlaukset, (kaikki muut menee, paitsi minä, varmaan ikinä)
joulu, (Työn määrä 1000, joulumieli 0)
koulu, (aika hupenee käsiin enkä ehdi lukea tarpeeksi kirjoituksiin)
siivoaminen, (turhaakin turhempaa touhua koska seuraavana päivänä pitää siivota taas)
kanit, (sotkee aivan hillittömästi)
raha, (sitä ei ole ja silti tuhlaan)
lapset, (kiukuttelee, tappelee, jankuttaa, temppuilee, vitkuttelee, inttää, tekee tuhojaan, uhmailee, valvottaa, sotkee, rikkoo...)


Ehkä pitää tasapuolisuuden nimissä listata myös iloa tuovia asioita: (näitä asioita sitä pitäisi listatakin, jos haluaisi mielialaansa kohentaa, en kyllä ole ikinä oikein jaksanut tehdä sitä kovin kauaa..)
lapset, (Poika oli eilen tehnyt mulle joulukortin ja laittanut kirjekuoreen tonttukarkkien kaveriksi, löysin ne tyynyltäni kun menin nukkumaan)
kaikki rakkaat, (Mies joka kestää, Mummukka joka auttaa ja kaikki muut)
joulu, (joululahjat ja jouluruoat, nam)
ihanat naapurit, (naapuri otti Tytön ja Pikkuvelin mukanaan ulos ja heille kun makasin kotona pahoinvoivana.Tyttö oli heillä melkein koko päivän ja toi tuliaisiksi pari leipomaansa jättipiparia ja kukan pistokkaan)
musiikki, (Ella ja Aleksi, Jippu ja vähän muutkin)



No joo, ehkä vähän piristi. :)

Nyt täytyy syödä jotain (kerrankin on nälkä!) ja lähteä nukkumatin maille.




Ei kommentteja: